• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Rotana Salalah Resort

Omanas / Dofaras / Salalah
1374 €
  • Data: 2024-12-02 - 2024-12-09 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> SLL 00:00
    Grįž: SLL 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 24 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: *****

Regionas: Omanas / Dofaras

Trumpas aprašymas:
Neseniai atidarytas prabangus Rotana tinklo viešbutis užtikrins 5 žvaigždučių poilsį. Modernūs, patogūs, originalaus dizaino kambariai. Nuostabi vieta ir išskirtinė viešbučio architektūra. Viešbučio teritorijos centre – baseinas, šalia jo – balto smėlio paplūdimys ir palmės – vaizdas primenantis Karibus!

Vieta:
Apie 30 km iki Salalah miesto centro su restoranais ir barais, apie 25 km iki Salalah oro uosto.

Paplūdimys:
Privatus, 1 km ilgio smėlio paplūdimys, švelniai uolėtas, šalia viešbučio, nemokami skėčiai, gultai, čiužiniai ir rankšluosčiai, viešbučio baras (gaivieji gėrimai).

Viešbutis:
Arabų stiliaus architektūra, pastatytas 2014 metais, 400 kambarių, pagrindinis pastatas ir 9 gyvenamieji pastatai, 2 aukštų, 10 liftų, erdvi visą parą dirbanti regisratūra, pagrindinis restoranas Saffron – švediškas stalas (tarptautinės ir vietos virtuvės), galimos kėdutės vaikams, vegetariški patiekalai; à la carte restoranai: tajų, indų, arabų virtuvė, Beach bar & Restaurant (už papildomą mokestį). 2 barai: paplūdimio baras ir baras prie baseino. Papuošalų, suvenyrų parduotuvė, valiutos keitykla, konferencijų salė iki 400 žmonių, terasa su vaizdu į palmių sodą ir baseinų kompleksą, bevielis internetas registratūroje. Už papildomą mokestį: kambarių tarnyba. Priimamos kreditinės kortelės: Visa, MasterCard, American Express.

Kambarys:
Standartinis:
2 asm. (galimos 1 arba 2 papildomos lovos), apie 43 m2 dydžio, prabangus, elegantiškas, individualiai reguliuojamas kondicionierius, vonios kambarys (vonia arba dušas, wc, plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, seifas, kavos/arbatos  rinktiniai, lygintuvas. Už papildomą mokestį: mini baras, nemokama lovelė vaikams iki 2 metų perspėjus prieš atvykimą, balkonas arba terasa (stalas, kėdės).
Deluxe:
2 asm. (galima 1 papildoma lova), 45 m2 dydžio, įrengtas kaip standartinis kambarys, su vaizdu į jūrą.
Koncept Club Rotana:
2 asm, 43 m2, stilingas, elegantiškas, individualiai valdomas kondicionierius, vonios kambarys (vonia arba dušas, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, telefonas, seifas, kavos/arbatos rinkinys, lygintuvas, mini baras (mokama); vaizdas į jūrą. Į koncepciją taip pat įeina:
• registracija „Exclusive Club Rotana“ – registratūra, skirta tik „Club Rotana“ nariams;
• įėjimas į VIP Laguna paplūdimį – atskira paplūdimio dalis su nemokamomis pavėsinėmis, padavėjo paslauga, patiekianti vėsinančius gėrimus, nealkoholinius kokteilius, šviežius kokosus ir vaisius nuo 10:00 iki saulėlydžio;
• savitarnos pusryčiai restorane „The Beach“, kuriais naudojasi tik „Club Rotana“ svečiai;
• popietiniai karšti ir šalti užkandžiai The Beach restorane nuo 15.00 iki 17.00 val.;
• atrinkti importiniai alkoholiai (aukštos kokybės, žinomų prekių ženklų, tokių kaip Black Label) restorane The Beach Bar 18.00-20.00 val.;
• „Dine Around“ koncepcija su švediško stalo patiekalais restorane „Saffron“ ir vakarienėmis a la carte restoranuose: „The Beach Restaurant“ ir „Silk Road“ restorane su kompleksiniu meniu, alkoholiniais ir nealkoholiniais gėrimais;
• Premium High Speed ​​belaidis internetas viso viešbučio teritorijoje;
• 25% nuolaida SPA procedūroms (būtina išankstinė rezervacija, nuolaida taikoma vieną kartą viešnagės metu); 

Sportas ir pramogos:
Baseinas, 1000 m2 dydžio, baseinas vaikams 20 m2, nemokami skėčiai, gultai, čiužiniai, rankšluosčiai prie baseino, 2 teniso kortai, sporto salė, paplūdimio tinklinis, vaikų žaidimų aikštelė ir kambarys, mini klubas (3-12 metų), gyva muzika (1 kartą savaitėje). Už papildomą mokestį: nardymo centras, spa salono paslaugos.

SPA centras:
Zen centras, platus veido ir kūno kosmetikos pasirinkimas, manikiūras, pedikiūras, masažai. SPA paslaugos yra mokamos.

Viskas įskaičiuota:
Pusryčiai - švediškas stalas (7.00-10.30), pietūs - švediškas stalas (12.30-15.00), vakarienė - švediškas stalas (18.30-22.30) Saffron restorane, kava, arbata baruose (17.00-18.00); gaivieji gėrimai baruose (10.00-22.30); alkoholiniai gėrimai baruose (12.00-15.00, 18.00-22.30, penktadieniais 14.00-22.30) būtina dėvėti apyrankę.

Kontaktai:
0096/823275700, www.rotana.com


ref:1239

Kitos kelionės datos

Fanar & Residences

Omanas / Dofaras / Salalah
1397 €
  • Data: 2024-12-16 - 2024-12-23 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> SLL 00:00
    Grįž: SLL 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 24 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: *****

Regionas: Omanas / Dofaras

Trumpas aprašymas:
Viešbutis apsuptas palmių, šalia gražaus smėlio paplūdimio. Teritorijoje rasite baseinų su vaizdu į jūrą ir kalnus, o aukščiausio standarto aptarnavimas garantuos puikų poilsį ir įsimintinas atostogas. Elegantiškai įrengti kambariai įtiks net reikliausiems keliautojams. Viešbučio restorane tiekiami įvairių viduržemio bei tarptautinės virtuvės patiekalai. Aktyvaus poilsio mėgėjams – platus pramogų ir sporto pasirinkimas, o Salalah miesto centre nepraleiskite progos apsilankyti parduotuvėse bei restoranuose.

Vieta:
Apie 25 km iki Salalah miesto centro su barais ir restoranais, apie 20 km iki Salalah oro uosto.

Paplūdimys:
3 privatūs smėlio paplūdimiai, vietomis uolos, apie 50 m nuo viešbučio, nemokami skėčiai, gultai ir rankšluosčiai. Baras paplūdimyje (gaivieji gėrimai).

Viešbutis:
Pastatytas 2015 m.,išplėstas 2018 m., 570 kambarių, 2 pastatai, 3 aukštai, keli liftai, erdvus fojė, visą parą dirbanti registratūra, 2 pagrindiniai restoranai - švediškas stalas, tarptautinė virtuvė, vaikiškos kėdutės ir meniu , vegetariški patiekalai , restoranai: Aubergine – à la carte, Viduržemio jūros regiono virtuvė, Breakers – à la carte, būtina išankstinė rezervacija, 7 barai, įskaitant prie baseino ir prie paplūdimio; konferencijų salė, terasa su vaizdu į jūrą, sodas, nemokamas bevielis internetas bendrose patalpose; Už papildomą mokestį: kambarių aptarnavimas; priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Deluxe:
2 asm. (galimos 1 arba 2 pristatomos lovos vaikams), apie 38 m², oro kondicionierius, vonios kambarys (vonia arba dušas, wc, plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, TV, kavos/arbatos rinkinys, seifas, mini baras (mokamas), nemokama lovelė vaikams iki 2 metų užsakius iš anksto, ballonas (stalas, kėdės).

Sportas ir pramogos :
2 baseinai 550 m² ir 47 m² dydžio. Nemokami skėčiai, gultai, čiužiniai ir rankšluosčiai prie baseino. Teniso kortai su apšvietimu (mokama) ir įrangos nuoma (mokama), sporto salė, paplūdimio tinkinis, dviračiai, žaidimų aikštelė ir kambarys vaikams, mini klubas (3-12 m.), animacija vaikams ir suaugusiems. Už papildomą mokestį spa centro paslaugos.

Viskas įskaičiuota :
Švediškas pusryčių stalas (7.00-10.30), švediškas pietų stalas (12.30-15.00) švediškas vakarienės stalas (18.30-22.00) Al Maha restorane; gaivieji gėrimai (10.00-23.30); vietiniai alkoholiniai gėrimai (12.00-15.00, 18.00-23.30, penktadieniais nuo 14.00) bare prie baseino; būtina dėvėti apyrankę.

Kontaktai :
00968/23276800, www.alfanarhotel.com


ref:3669

Kitos kelionės datos

Apie kryptį

Dofaro regionas Omane pasižymi itin švelniu klimatu, tad kai karšta kituose regionuose, vietiniai labai mėgsta pasimėgauti šiluma būtent čia. Rytietiška ir nepaprastai paslaptinga šalis, kvepianti smilkalais, žavinti nuostabiais kraštovaizdžiais ir smėlio jūra. Šalis, kurioje svetingumas ir tradicijos žengia kartu su šiuolaikiškumu.

Salalah - antrasis pagal dydį miestas, įsikūręs pietų Omane, žinomas dėl nuostabių paplūdimių ir aukščiausios klasės viešbučių. Būnant Salalah kartais gali pasijusti tarsi atostogaujant Karibuose: šiluma, mėlyna jūra, platūs balto smėlio paplūdimiai ir kokosų palmės – viskas lyg iš atviruko! Čia puikios sąlygos vandens sporto mėgėjams – nardymas, buriavimas, plaukiojimas baidarėmis. Vaikštant paplūdimiu nenustebkite, jei išvysite iš vandens iškylančius delfinus!
 
Lietaus sezono metu, Salalah dykumos pavirsta į vešlius sodus pilnus krioklių ir upelių. Pavyzdžiui Wadi slėnis įsikūręs taip vadinamoje dykumoje lietaus sezono metu yra pilnas oazių. O bananų, kokosų, granatų, papajų ir riešutų plantacijos atrodo taip pat įspūdingai.
 
Salalah, Dhofaro provincijos sostinė, pagarsėjusi savo smilkalais, kurie senovės laikais buvo netgi vertesni už auksą. Vienu metu šioje provincijoje smilkalų prekyba buvo pats pelningiausias verslas. Smilkalai buvo deginami meldžiantis ir per kitas religines ceremonijas, taip pat buvo naudojama gydymo tikslais. Smilkalų vertybė slypi medžiuose, iš kurių jie yra išgaunami, o pasaulyje tokių vietų yra vos kelios. Smilkalai kilę iš Omano yra aukščiausios kokybės. Nenuostabu, kad Dhofaro regionas yra vienas iš labiausiai klęstinčių regionų Arabijos pusiasalyje, o senovės Omane smilkalai buvo tiek pat vertingi, kiek dabar vertinga nafta.

Rytų Karibai

  • Omane galima pasijusti kaip Karibuose – šiltas mėlynas vandenynas, platūs balti smulkaus smėlio paplūdimiai ir aukštos kokosų palmės sukuria kraštovaizdį kaip iš pasakos. Vaikštinėjant vandenyno pakrante čia nesutiksite minios paplūdimių mėgėjų, užtat galima pamatyti iš vandens išneriančius delfinus!
     
  • Omano pietuose įsikūrusi Salalah ir jos apylinkės garsėja gražiais, baltu smėliu apibertais paplūdimiais. Musonų nuo Indijos vandenyno dėka kraštovaizdžiai čia pilni žalių slėnių, oazių ir palmių giraičių, kurios kontrastuoja su auksine dykuma. Čia yra įsikūrę išskirtiniai viešbučiai, kurie garantuoja prabangų rytietiško stiliaus poilsį.
     
  • Šalis garsėja smilkalų, kurie senovėje turėjo didesnę vertę už auksą, gamyba. Smilkalų gabalėliai – tai smilkalinių medžių sakų gabalėliai, kuriuos galima aptikti tik keliose pasaulio vietose. Sakoma, kad geriausi sakai yra iš Omano, o dėl kvapų ir smilkalinių spalvų įvairovės pradeda svaigti galva.
     
  • Vadžiai ir akacijos: išdžiūvusios upių vagos, kurios lyjant lietums pavirsta srauniomis upėmis. Dykumų ir kalnų kraštovaizdžiuose išraižyti slėniai yra pilni oazių ir stebėtinai intensyvios žalumos. Tarp vaizdingų kalvų žavi bananų, kokosų, granatų, persikų, papajų ir graikiškų riešutų plantacijos. Vienas iš amžinai žalių slėnių – tai Wadi Darbat su akacijų medžiais ir tarp jų vaikštančiais kupranugariais.


Sportas ir paplūdimys

Išraižyta pakrantė sukuria nuostabias sąlygas užsiimti vandens sporto šakomis – nardymu, buriavimu ar plaukiojimu baidarėmis. Paplūdimiai - tai ideali vieta laimingam tinginiavimui, nuolankiai besileidžiant į jūrą kviečiantys maudytis ir ilgiems pasivaikščiojimams Karibų vaizdų apsuptyje.

Svetingi vietiniai

Omano gyventojai yra laba svetingi, mėgsta vaišinti turistus kava su kardamonu ir rožių vandens priedu, kurią pateikia su datulėmis ir chalva, taip pat stengiasi padėti ir patarti. Nepaisant prisirišimo prie tradicijų, jie yra labai tolerantiški ir.... šiuolaikiški! Valstybinė kalba čia yra arabų, tačiau su daugeliu Omano gyventojų be problemų galima susikalbėti anglų kalba.

Lauktuvės

Stebuklingi prisiminimai ir gražios nuotraukos, o taip pat smilkalai, skarelės, pašminos – kašmyro vilnos šalikai, spalvingi prieskoniai, meistriškai pagaminti papuošalai, išskirtiniai kvepalai Amouage – tradicinė sultono dovana šalį aplankantiems svarbiems asmenims. Apsipirkinėti galima prekybos centruose ir butikuose, tačiau geriau nuvykti į vietinį turgų, kur būtina derėtis dėl kainos.

Kas įdomaus Omane?

  • Omanas savo forma primena bumerangą, yra Arabų pusiasalio smaigalyje
     
  • Jame gyvena tiktai 4 mln. žmonių, o šalies plotas yra beveik tokio pat dydžio kaip ir Lenkijos
     
  • Ant skardžiais uždengtų paplūdimių kiaušinius deda net 4 jūrinių vėžlių rūšys
     
  • Ant Wahiba dykumos kopų galima pamatyti ir karavanus, ir visureigius
     
  • Atsargiai, kupranugariai – juos galima sutikti net greitkeliuose!
     
  • Norint patikrinti, ar pašmina yra originali, pertempkite ją per žiedą


Ką pamatyti Omane?

  • Rytinė ir vakarinė Salala – fortas Taqah, senovinio miesto Sumhuram griuvėsiai, Ayn Razat šaltiniai ir Mughsail paplūdimiai su aukštais skardžiais
  • Dingęs miestas Ubar ir Rub Al Khali – senovinis prekybos smilkalais centras, dykuma Rub Al Khali
  • Taqa – vaizdinga vietovė, esanti ant skardžio Dhofar kalnuose
     

Skrydis

Lenkija – Omanas – apie 8 val.