• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Ahg Lion Beach Resort & Spa

Kenija / Malindi pakrantė / Watamu
1366 €
  • Data: 2024-09-17 - 2024-09-22 (5 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 19:05 -> MBA 09:35
    Grįž: MBA 11:20 -> WAW 22:15
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ****

Regionas: Kenija/ Malindi pakrantė

Trumpas aprašymas:
Įsikūręs į šiaurę nuo Mombasa, nuostabiosios Watamu įlankos iškyšulyje, tai tikras rojus kiekvienam, svajojančiam apie egzotiškas atostogas. Viešbučio restoranas, kuriame patiekiami įvairūs vietiniai ir tarptautiniai valgiai, ir baras prie baseino su gaiviais kokteiliais. Nerūpestingas poilsis balto smėlio paplūdimyje ir ilgi pasivaikščiojimai po vaizdingą saulėlydį yra viskas, ko jums reikia, kad pasikrautumėte energijos visos dienos kelionėms po nuostabią aplinką. Būkite nustebinti nuostabiais safario kraštovaizdžiais ir atraskite nuostabią Keniją apsistoję naujai pastatytame viešbutyje.

Vieta:
ant nuostabios Watamu įlankos iškyšulio, apie 100 m nuo WATAM su parduotuvėmis ir restoranais, apie 108 km nuo Mombasa; apie 115 km nuo Mombasos oro uosto.

Paplūdimys:
Watamu Beach, viešas, atskira viešbučio dalis, smulkaus, balto smėlio, nuolaidus įėjimas į jūrą, apie 100 m nuo viešbučio, nemokami skėčiai ir gultai; paplūdimyje būdingi regionui atoslūgiai.

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, naujas, planuojamas atidarymas 2023 m. gruodžio mėn., 65 kambariai, 1 korpusas, 1 aukštas, erdvus fojė, visą parą dirbanti registratūra, restoranas „Lion Bay“ su panoramine terasa – švediškas stalas, vietinė ir tarptautinė virtuvė, baras prie baseino; automobilių stovėjimo aikštelė, turizmo informacijos punktas; sodas; už papildomą mokestį: bevielis internetas, kambarių aptarnavimas, skalbykla, automobilių, motociklų ir dviračių nuoma, bagažo saugykla; patalpos žmonėms su negalia (2 kambariai pagal užsakymą); priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:

2 asm, (galima 1 papildoma lova), 20 m², oro kondicionierius, lubų ventiliatorius, vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas, kosmetikos rinkinys, kosmetinis veidrodis), tinklelis nuo uodų, bevielis internetas (mokamas), palydovinė televizija, telefonas, kavos/arbatos rinkinys, seifas, mini- baras (mokama pagal suvartojimą); balkonas arba terasa; vaizdas į jūrą už papildomą mokestį;
Šeimyninis:
2 asm, (galimos 1 arba 2 papildomos lovos), 40 m², įrengimas kaip stadartinio kambario, balkonas arba terasa, vaizdas į jūrą;

Sportas ir pramogos:
baseinas, laisvos formos, sūraus vandens, gylis 0,6-1,5 m, skėčiai ir gultai prie baseino nemokamai; animacija suaugusiems ir vaikams; sveikatingumo ir SPA centras (mokamas).

Viskas įskaičiuota:
švediško stalo pusryčiai (7.30-10.00), vėlyvieji švediško stalo pusryčiai (10.30-12.00), švediško stalo pietūs (12.30-14.30), švediško stalo vakarienė (19.30-21.30); užkandžiai, kava ir arbata nurodytose vietose dienos metu; švieži vaisiai paplūdimyje nurodytomis valandomis; vietiniai gaivieji ir alkoholiniai gėrimai nurodytose vietose (10.00-22.00 val.).


ref:10302

Kitos kelionės datos

Jumbo Resort

Kenija / Malindi pakrantė / Watamu
1370 €
  • Data: 2024-11-21 - 2024-11-28 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> MBA 00:00
    Grįž: MBA 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ****

Regionas: Kenija / Malindi pakrantė

Trumpas aprašymas:
Nuostabus, panardintas į atogrąžų sodą maždaug. 2 tūkst m2, vaizdingoje vietoje Jacaranda įlankoje, tarp jūrinių parkų, šalia nuostabaus balto smėlio paplūdimio. Jį sudaro keli arabiško stiliaus pastatai, esantys tarp bugenvilijų ir palmių, kuriuose yra patogūs kambariai, iš kai kurių atsiveria vaizdas į vandenyną. Centrinę vietą viešbutyje užima 2 puošnūs sūraus vandens baseinai, sūkurinė vonia, deginimosi terasa ir nuostabūs vaizdai – iš vieno iš jų galima eiti tiesiai į paplūdimį! Tai puiki vieta šeimoms su vaikais, kurios gali mėgautis įdomia veikla mini klube ir net mini diskotekoje. Viešbutis siūlo platų sporto ir animacijos suaugusiems pasirinkimą. Pailsėkite, atsipalaiduokite ir mėgaukitės poilsiu – hakuna matata!

Vieta:
šiaurinėje Kenijos pakrantėje, apie 7 km nuo WATAM su parduotuvėmis ir restoranais, restoranais prie viešbučio, apie 20 km iki Arabuko Sokoke nacionalinio parko; apie 134 km nuo Mombasos oro uosto.

Paplūdimys:
Sardegna Due, Jacaranda įlankoje, privatus, smulkaus, balto smėlio, platus, nuolaidus įėjimas į jūrą, visai šalia viešbučio, iš dalies natūraliai pavėsyje palmių, nemokamų skėčių ir gultų; paplūdimyje būdingi regionui atoslūgiai.

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, pastatytas 2011 m., renovuotas 2018/2019 m., 92 kambariai, 6 pastatai, iki 2 aukštų, visą parą dirbanti registratūra, fojė, pagrindinis restoranas - švediškas maistas, maisto gaminimas svečių akivaizdoje, afrikietiška, itališka ir tarptautinė virtuvė, restoranas a la carte (būtina išankstinė rezervacija) - Afrikos ir Italijos virtuvė, 2 barai, įskaitant paplūdimyje; TV kambarys, pinigų keitimo punktas, suvenyrų parduotuvė, parduotuvėlė, mini prekyvietė; atogrąžų sodas, nemokamas bevielis internetas viešose vietose; už papildomą mokestį: budintis gydytojas, kirpykla, skalbimo paslaugos; priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:

2 asm, (galima pastatyti 1 papildomą lovą suaugusiam arba 2 vaikams), apie 32 m², individualiai reguliuojamas oro kondicionierius, lubų ventiliatorius, vonios kambarys (dušas; wc), seifas, nedidelis šaldytuvas; nemokama vaikiška lovelė vaikams iki 2 metų pagal užsakymą prieš atvykstant; balkonas arba terasa (stalas ir kėdės);
Superior:
2 asm, (galima pastatyti 1 papildomą lovą suaugusiam arba 2 vaikams), apie 32 m², įrengimas kaip standartiniame kambaryje, balkonas arba terasa (stalas ir kėdės), vaizdas į vandenyną;

Sportas ir pramogos:
2 baseinai, laisvos formos, sūraus vandens, apie 190 m², atskira sekcija vaikams ir apie 200 m², 2 jacuzzi, skėčiai ir gultai prie baseinų nemokamai; biliardo stalas, stalo tenisas, smiginis, vandens aerobika, joga, paplūdimio tinklinis, vandensvydis; mini klubas (4-12 m.), mini diskoteka, animacija suaugusiems; už papildomą mokestį: masažai, veido ir kūno procedūros; išorinis pasiūlymas (mokamas): jėgos aitvarų sportas.

Viskas įskaičiuota:
švediško stalo pusryčiai (7.30-10.00), švediško stalo pietūs (12.45-14.30), švediško stalo vakarienė (19.45-21.30) pagrindiniame restorane; vėlyvieji pusryčiai vestibiulio bare (10.00-12.00); sausainiai, kava ir arbata nurodytame bare (11.00-12.00, 17.00-18.00); gaivieji gėrimai (vanduo, sultys) ir pasirinkti alkoholiniai gėrimai nurodytame bare (10.00-22.00); būtina nešioti „viskas įskaičiuota“ apyrankes.


ref:10082

Kitos kelionės datos

Twiga Beach Resort & Spa

Kenija / Malindi pakrantė / Watamu
1499 €
  • Data: 2025-03-20 - 2025-03-27 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 00:00 -> MBA 00:00
    Grįž: MBA 00:00 -> WAW 00:00
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ***

Regionas: Kenija/ Malindi pakrantė

Trumpas aprašymas:
Nuostabi vieta, tikras, gamtos rojus vešlių palmių apsuptyje, su nuostabiu baltu paplūdimiu. Kurortas yra Watamu nacionaliniame parke, viename gražiausių vietovių visoje Kenijoje. Skoningai dekoruotas, atnaujintas 2021 m., jame dera elegancija su afrikietiška dvasia. Be saulės vonių ir vandens sporto, galėsite tinginiauti prie baseino, žaisti tinklinį ar atsipalaiduoti SPA centre. Yra patogūs, funkcionaliai įrengti kambariai. Būtinai suplanuokite laiką vaizdingo miestelio aplankymui ir safariui – tai nemenkas nuotykis!

Vieta:
šiaurinėje Kenijos pakrantėje, apie 8 km nuo WATAM su parduotuvėmis ir restoranais, restoranais šalia viešbučio, apie 20 km iki Arabuko Sokoke nacionalinio rezervato; apie 134 km nuo Mombasos oro uosto.

Paplūdimys:
Jacarandos įlankoje, privatus, smėlėtas, platus, nuolaidus paplūdimys, visai šalia viešbučio, iš dalies natūraliai pavėsyje palmių, nemokami gultai.

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, renovuotas 2021 m., 64 kambariai, 2 aukštai, 2 pastatai, visą parą dirbanti registratūra, erdvus fojė, restoranas „Twiga“ – švediškas stalas ir à la carte maistas, vietinė ir tarptautinė virtuvė, poilsio baras; pinigų keitykla, suvenyrų parduotuvė; sodas, nemokamas bevielis internetas; už mokestį: kambarių aptarnavimas; priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Deluxe:

2 asm, (galima 1 papildoma lova), apie 32 m², individualiai reguliuojamas oro kondicionierius, vonios kambarys (dušas, wc; plaukų džiovintuvas), palydovinė televizija, mini baras (mokama pagal suvartojimą); lovelė vaikams iki 2 metų pagal užsakymą prieš atvykstant (mokama: apie 10 EUR/naktis); terasa (stalas ir kėdės); vaizdas į jūrą ir priekinis vaizdas į jūrą už papildomą mokestį;
Šeimyninis deluxe:
2 asm, (galima 1,2 arba 3 papildomos lovos),  apie 64 m², du deluxe kambariai sujungti durimis.

Sportas ir pramogos:
baseinas, laisvos formos, apie 240 m², gylis iki 2 m, baseinas vaikams, gėlas vanduo, skėčiai ir gultai prie baseino nemokamai; teniso kortai, paplūdimio tinklinio aikštelė, fitnesas, aerobika, vandens aerobika, vandensvydis; animacijos suaugusiems; už papildomą mokestį: SPA ir sveikatingumo centras: masažai ir veido bei kūno procedūros.

Viskas įskaičiuota soft:
pusryčiai, pietūs ir vakarienė nustatytu laiku švediško stalo forma restorane „Twiga“; vėlyvieji pusryčiai bare (iki 11.00 val.); nealkoholiniai gėrimai iš dozatoriaus: vanduo, sultys, limonadas, arbata, filtrinė kava (10.30-22.30); būtina dėvėti minkštas „viskas įskaičiuota“ apyrankes.


ref:9665

Kitos kelionės datos

Apie kryptį

Kenija, dažnai vadinama Rytų Afrikos perlu, teisėtai didžiuojasi savo išsikirtiniu unikalios laukinės gamtos, pažangios šiuolaikinės civilizacijos ir kultūrų mišinio deriniu. Kelionės į Keniją padaro išties neišdildomą įspūdį kiekvienam keliaujančiam: pritrenkiančio grožio šalis, pilna balto smėlio paplūdimių ir žėrinčių ryškiaspalvių koralinių rifų.

Aukščiausią Kenijos vietą, Didįjį Kenijos kalną, saugo egzotiniai aukštikalnių augalai. Atvykęs čia, negali nepasimėgauti laukinės augmenijos ir gyvūnijos gyvenimu, beprotišku ritmu pulsuojančiu savanose esančiuose Amboseli, Masai Mara, Tsamburu ir Tsavo parkuose. Drambliai, liūtai, antilopės, zebrai ir raganosiai sužavi kiekvieną gamtos mylėtoją. O progų juos pamatyti yra išties nemažai, nes net 10% Kenijos sudaro nacionaliniai parkai ir rezervatai!

Naudinga informacija

  • Skrydis: Varšuva - Mombasa trunka 10 val. Galimas tarpinis nusileidimas kuro papildymui.
  • Laikas: plius 1 valanda, skaičiuojant nuo Lietuvos laiko.
  • Valiuta: Kenijos šilingas (KSH), 1 USD = 80 KSH, 1 EUR = 100 KSH.
  • Oficiali kalba: svahili ir anglų kalbos
  • Viza: keliaujant į Keniją, Lietuvos piliečiams yra reikalinga viza. Ją galima įsigyti atvykus į Mombasos oro uostą. Vizos kaina 50 USD.
  • Vakcinacija: būtinų skiepų nėra. Apie rekomenduotinus skiepus informaciją rasite čia.


Kenijos kultūra

Kenija pasižyma tikra kultūrų įvairove - čia galima priskaičiuoti apie 40 skirtingų genčių gyventojų, kurių kiekvienoje vyrauja saviti papročiai ir religija. Pačios didžiausios gentys apima kikujus, įsikūrusius centrinėse aukštikalnėse, lujus, užėmusius šiaurės vakarinę dalį ir luo genties gyventojus, išsidėsčiusius aplink Viktorijos ežerą. Žymiausia iš visų genčių be abejonės yra išdidūs aukštaūgiai ir raudonai apsirėdę masajai, kurie vis dar gyvena tradicinį pusiau klajoklinį gyvenimą, ganydami gyvulius palei pietinę Kenijos sieną.
 

Ką pamatyti Kenijoje

  • Ngorongoro kraterio safaris. Ngorongoro krateris įtrauktas į pasaulio paveldo sąrašą ir yra saugomas kaip unikali teritorija. Tik šioje vietoje galima pamatyti visus Afrikos "simbolius" vienoje vietoje: liūtą, leopardą, buivolą, raganosį ir dramblį. Kraterio teritorijoje gyvena apie 30000 žinduolių. Bemaž šimtas liūtų, nykstantys juodieji raganosiai, drambliai, leopardai, buivolai, hienos, šakalai, zebrai, antilopės gnu, antilopės kana, begemotai, Tomsono gazelės, vandens ožiai ir daugybė kitų mėgaujasi laukiniu gyvenimu, o jūs - neišdildomais įspūdžiais. Kraterio teritorija taip pat yra ir ornitologų rojus, čia galima pamatyti stručius, gerves, tūkstančius flamingų ir kitų paukščių kurių daugiau nepamatysite niekur kitur pasaulyje.
     
  • Manyara ežero nacionalinis parkas. Manyara ežero nacionalinis parkas buvo sukurtas apsaugoti gyvūnus nuo brakonierių. Dabar parko fauna yra akylai saugoma ir dramblių populiacija jau pasiekė buvusį dydį. Manyara ežeras garsėja ne tik dramblių gausa, čia gyvena daug buivolų, zebrų, impalų bei liūtų, kurie didžiąją dalį laiko praleidžiančių ant medžių šakų. Ežero pakrantės nusėtos tūkstančiais vandens paukščių, įskaitant ir neįprastai ryškius flamingus. Šiame parke persipina įvairūs peizažai: spindintis ežeras, karštosios versmės, tankūs miškai ir stačios uolos.
     
  • Amboselio nacionalinis parkas - Naivaša ežeras. Kelias link Naivaša ežero veda per Tarpeklių slėnį (Rift Valley), nusėtą mažais ežeriukais, krateriais ir ugnikalniais. Naivaša ežeras yra vienas iš dviejų didžiausių slėnyje esančių gėlo vandens ežerų. Tai tikras rojus paukščiams, kurių či net 350 rūšių bei didelėms begemotų bandoms.
     
  • Masai Mara nacionalinis parkas. Masai Mara nacionalinis parkas -  vienas iš žinomiausių parkų ir geriausių vietų stebėti gyvūnijos pasaulį. Kasmet Masai Mara nacionaliniame parke stebimas įspūdingiausias laukinės gamtos spektaklis – antilopių migracija, kuri prasideda nacionaliniame Serengečio parke.