• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Kosta Almerija - Viduržemio jūros pakrantė rytų Andalūzijoje, mažasis Ispanijos rojus, turintis nepaprastą ir savotišką gamtos kraštovaizdį.

Trumpa informacija

  • Ispanijos piniginis vienetas – euras.
  • Valstybinė kalba – ispanų , daugelyje kurortų gerai suprantama ir anglų kalba.
  • Laiko skirtumas:   minus viena valanda nuo Lietuvos laiko.
  • Arbatpinigai. Šalyje arbatpinigius priimta palikti, tačiau nėra jokių nustatytų įkainių.
  • Pigiausia ir patogiausia susiekimo priemone Ispanijoje yra autobusai, kurie išvažiuoja iš įvairių miesto vietų. Bilietą įsigyti taip galite stotyje ar iš autobuso vairuotojų.
  • Skrydžio trukmė Varšuva - Alikantė 3 val.


Kosta Almerija kurortai

Kosta Almerija dažnai vadinama ,,baltasis krantas“. Saulėtą dieną  atrodo, kad pakrančių uolos spindi lyg apibarstytos smulkiu cukrumi. Tarp uolų susidaro jaukios balto smėlio įlankos. Paplūdimys pasižymi labai skaidriu vandeniu, idealiai tinka nardymui, be to paprastai nebūna daug žmonių, lyginant su daugeliu kitų pakrančių, pavyzdžiui: Kosta del Sol ar Kosta Blanca. Daugelis paplūdimių apdovanoti mėlynomis vėliavomis už ekologiškumą. Kosta Almerija yra vienas iš naujausių kurortų Ispanijoje. Dauguma vietinių viešbučių - itin modernūs kompleksai, gražiai suprojektuoti ir įrengti.

Pagrindiniai kurortai Kosta Almerija regione: Almerija, Roquetas de Mar, Mojacar. Regiono miestai skiriasi dydžiu, gyvenimo ritmu ir infrastruktūra. Norintis  aktyvaus poilsio, pramogų ir atrakcionų renkasi Almeriją (pakrantės sostinę), pagrindinį kultūros ir turizmo centrą. Espejo Del Mar- jūros veidrodis- šis pavadinimas pilnai atspindi Almerijos esmę. Pavargusiems nuo spartaus didžiųjų miestų tempo, vertinantiems ramybę ir poilsį labiau tinka Mojacar. Čia galima pasivaikščioti  jaukiomis  švariomis gatvelėmis, pasinerti į ramų tolimosios ir nepažįstamos Ispanijos  alsavimą. Beveik visi viešbučiai netoli pajūrio. Pakrantėje daug kavinių, viešbučių, gražių privačių namų.  Kurorte yra platūs golfo aikštynai. Vienas iš pagrindinių golfo klubų ant kranto - Marina Golf.

Roquetas de Mar ypač tinka atostogoms kartu su šeima. Paplūdimiuose daug vaikų žaidimo aikštelių su įvairiausiais atrakcionais, baltame smėlyje galima rasti gražių kriauklių. Krantas tinkamas net patiems mažiausiems. Vyresnio  amžiaus  svečiams įrengtas vandens parkas su daugybe vandens atrakcionų.

Oras Kosta Almerijoje

Šiltas ir saulėtas klimatas (320 dienų per metus šviečia saulė) garantuoja įdegį betkuriuo metų laiku. Kritulių daugiausia būna lapkričio - vasario mėnesiais. Žiemą temperatūra siekia + 5 °C iki +12 °C, vandens temperatūra nuo +5 °C iki +8 °C. Nuo kovo iki birželio termometro stulpelis pakyla iki + 23 °C, liepos- +28 °C , jūra įšyla iki + 23 °C . Jūroje galima maudytis iki lapkričio mėn., temperatūra neatvės žemiau +18 °C.

Ką veikti Kosta Almerijoje?

Kosta Almerija išgyveno daug istoriškai svarbių įvykių. Šioje žemėje lankėsi romėnai, finikiečiai, maurai, vestadai ir arabai. Kiekviena tauta paliko savo pėdsaką kultūroje ir architektūroje. Almerija nuo Romos laikų buvo vienas  iš didžiausių uostų pietų Ispanijoje. Katalikų karalius Fredinandas ir jo žmona Isabelle paskelbė Almeriją Ispanijos karūnos teritorija. 1522 m. Almerijos centre katalikai sugriovė Medinos mečetę, vieną iš labiausiai gerbiamū šventyklų islamo pasaulyje. Šioje vietoje buvo pastatyta didingoji Catedral –Fortaleza katedra.  Šiandien tai yra vėlyvosios gotikos paminklas, viena iš lankomiausių Almerijos vietų. Katedra garsėja ne tik architektūra, bet ir interjero puošyba, didžiųjų menininkų skulptūromis ir paveikslais.

Almerijos dykuma labai panašį į Amerikos Kolorado valstijos kraštovaizdį. Dėl šios priežasties buvo pastatytas nedidelis būdingas Laukiams Vakarams miestelis. Daugelis amerikiečių vesternų buvo sukurti būtent čia Ispanijoje. Šiandien kinematografijos aikštelė tapo  pramogų objektu, kur  svečiai galėtų pasinerti į laukinių vakarų atmosferą. Organizuojami kostiumų šau, kavinėse skamba kantri muzika, merginos puošiasi sijonais, šoką kankaną.
Šalia aikštelės yra zoologijos sodas, kuriame gyvena apie 100 gyvūnų rūšių. Kosta del Almerijos gamta verta išskirtinio dėmėsio.

Į rytus nuo Almerijos miesto yra Gato de Gaba -  didžiausiais Viduržemio jūros pakrantės gamtinis rezervatas. Saugomas objektas, pasakiško grožio parkas su didžiule augalijos ir gyvūnijos įvairove. Egzotikos mėgėjams – didžiausias Europoje nudistų paplūdimys El Playazo. Aktyvių atostogų mėgėjams siūlomas vandens sportas: nardymas, banglentės, vandens slidės ir motociklai.