• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Paieškos rezultatų nėra. Norite kelionės pasiūlymo? Lauksime Jūsų skambučio +370 52 444 333 arba laiško info@kelionespervarsuva.lt


Apie kryptį

Mažiausia šalis Afrikos žemyne, kur gražūs aukso spalvos paplūdimiai, šiltas Atlanto vandenyno vanduo, tanki augmenija ir laukiniai egzotiški gyvūnai. Gambija taip pat žinoma kaip žvejų kaimelis, čia rasite ir gamtos rezervatų ir architektūros paminklų, įtrauktų į UNESCO paveldo sąrašą.

Gambijos vardas kilęs nuo upės, kuri laikoma pačiu svarbiausiu šalies turtu. Šalies teritorijos sienos apsuptos Senegalo, o iš vakarų - Atlanto vandenyno. Tokia vieta traukia turistus iš viso pasaulio, norinčius išvysti išskirtines floros ir faunos rūšis. Gambijos sostinė Bandžulis taip pat svarbus šalies uostas su Alberto turgumi ir kolonijonio stiliaus pastatais. Vietiniai labai draugiški ir svetingi atvykstantiems iš svečių šalių. Paplūdimyje galima įsigyti šviežių vaisių iš taip vadinamų „vaisių moterų“ (angl. Fruit ladies), o vaisių sulčių iš „vaisų vyrų“ (angl. Fruit man). Svarbu žinoti, jog kiekvienas pardavėjas paplūdimyje turi savo zoną, tad vienas ir tas pats pardavėjas aptarnaus jus nuo pradžios iki pabaigos atostogų. Ši nedidelė Afrikos šalis sužavės jus paprastumu ir unikalia gamta.

Kur vykti ilsėtis Gambijoje?

Bandžulis – šalies sostinė, esanti šalia Gambijos upės ir Atlanto vandenyno žiočių, apsupta auksinių paplūdimių ir žalumos. Serrekunda – didžiausias ir populiariausias Gambijos kurortinis miestas su ilgais smėlio paplūdimiais. Bakau – trečias didžiausias ir labiausiai lankomas turistų kurortas, gerai žinomas dėl botanikos sodų, žuvies turgaus ir Katchikally gamtos rezervato, kur gyvena krokodilai. Kololi – rami vieta šalia Atlanto vandenyno, ilgi smėlio paplūdimiai.

Kur gražiausi paplūdimiai Gambijoje?

Bakau paplūdimys – vienas gražiausių smėlio paplūdimių Gambijoje, puikiai prižiūrimas. Kololi paplūdimys – smėlio paplūdimys, apsuptas palmių, o šalia – pasivaikščiojimo takas su restoranais ir barais. Kotu – Serrakund paplūdimys – 3 km ilgio, populiarus, tačiau neperkrautas. Visi paplūdimiai su puikiu priėjimu prie vandens ir nemokamu servisu.

Ko paragauti Gambijoje?

Gambijos virtuvė: ataaya – stiprios, saldžios arba karčios arbatos, kurias rekomenduojama maišyti. Benachin -  ryžiai, virti pomidorų padaže su žuvimi ir daržovėmis. Bissap - violetinis cukraus gėrimas; Bouyi - saldžios, tirštos baobabų vaisių sultys; Domodah - ryžiai tirštame žemės riešutų padaže su kepta mėsa ir daržovėmis; Niebbe - pikantiškos raudonos pupelės su duona, parduodamos gatvėse; Palmių sultys.

Gambijos turgus

Bakau Craft Market – rasite rankdarbių. Spalvų ir kvapų kupinas Tanji žuvies turgus. Albert Market – miesto turgus sostinėje pilnas spalvingai ir puikiai nusiteikusių Gambijos gyventojų. Nepamirškite derėtis, tai tikras ritualas Gambijoje!

Ką pamatyti Gambijoje?

Jufureh – istorinė Gambijos vieta ir vergų muziejus. Kunta Island Kinteh – geriau žinoma kaip James sala, kurioje XVII a. forto griuvėsiai, įtraukti į UNESCO sąrašą. Abuko gamtos rezervatas – čia net 250 rūšių retų paukščių, krokodilų, pitonų ir įvarių rūšių žinduolių. Triufmo arka Bandžiule – 35 metrų aukščio miesto simbolis. Nacionalis muziejus. West Kiang nacionalinis parkas. Karaliaus Fahado mečetė.