• Visos kelionės

    ITAKA kainomis!

  • Puiki galimybė įsigyti

    kelionę išsimokėtinai!

  • Daugelį viešbučių aplankėme patys!
  • ITAKA Lenkijoje

    Nr. 1

Labranda Lebedos Princess

Turkija / Češmė / Seferihisar
506 €
  • Data: 2024-05-03 - 2024-05-10 (7 n)
  • Skrydžiai: Išv.WAW 12:55 -> ADB 16:30
    Grįž: ADB 17:20 -> WAW 19:05
  • Išvykimas: Iš Varšuvos
  • Maitinimas: Viskas įskaičiuota
  • - Keliautojų įvertinimas
  • 20 Vid. temperatūra kelionės metu
Plačiau

Aprašymas

Kategorija: ****

Regionas: Turkija/ Kušadasis

Vieta:
apie 6 km nuo SEFERIHISAR centro, apie 80 km nuo Kušadasio; apie 50 km nuo Izmiro oro uosto

Paplūdimys:
privatus, smėlėtas, nuolaidus, visai šalia viešbučio, tiltas, nemokami skėčiai, gultai, čiužiniai ir rankšluosčiai.

Viešbutis:
keturių žvaigždučių, stilingas, pastatytas 2015 m., renovuotas 2017 m., 176 kambariai, 1 pagrindinis pastatas ir šoniniai korpusai, 2 aukštai, fojė, visą parą dirbanti registratūra, pagrindinis restoranas - švediškas stalas, tarptautinė virtuvė, yra kėdutės vaikams, vegetariški patiekalai , 2 a la carte restoranai: itališka ir jūros gėrybių virtuvė, 4 barai: fojė, prie baseino, užkandžių baras, baras ant stogo; mini turgus; terasa su vaizdu į jūrą, nemokamas bevielis internetas bendrose patalpose; už papildomą mokestį: kambarių aptarnavimas, skalbimas; priimamos kredito kortelės: Visa, MasterCard.

Kambarys:
Standartinis:

2 asm, (galima 1 papildoma lova), 20 m2, individualiai reguliuojamas oro kondicionierius, vonios kambarys (dušas), tualetas, palydovinė televizija, bevielis internetas, telefonas, seifas, mini baras; nemokama lovelė vaikams iki 2 metų; balkonas (stalas ir kėdės).

Sportas ir pramogos:
2 baseinai: pagrindinis, gėlo vandens, stačiakampio formos, gylio 1,4 m ir 2 čiuožyklos, gėlo vandens, stačiakampio formos, gylis 1,4 m, vaikų baseinas, gėlas vanduo, nemokami skėčiai, gultai ir rankšluosčiai prie baseinų; treniruoklių salė, stalo tenisas, paplūdimio tinklinis, smiginis, aerobika; mini klubas, kambarys ir žaidimų aikštelė vaikams, šviesos animacija; SPA centras: nemokama: sauna, hamamas, mokama: masažai, veido ir kūno priežiūros procedūros; už mokestį: vandens sportas paplūdimyje.

Viskas įskaičiuota:
pusryčiai (07.00-10.00), vėlyvieji pusryčiai (10.00-10.30), pietūs (12.30-14.00), vakarienė (19.00-21.00) švediško stalo forma pagrindiniame restorane; užkandžiai (12.00-16.00) užkandžių bare; kava ir pyragas (16.00-17.00) tam skirtame bare; gaivieji ir vietiniai alkoholiniai gėrimai (10.00-23.00) nurodytuose baruose; vakarienė pasirinktame a la carte restorane vieną kartą viešnagės metu; būtina nešioti „viskas įskaičiuota“ apyrankes.


ref:10667

Kitos kelionės datos

Apie kryptį

Češmė – gražus kurortas mažame pusiasalyje, esančiame Egėjo jūroje, vakarų Antalijoje. Češmės kurorte švelnus klimatas, įspūdinga gamta, čia galima mėgautis saule bei krištolo skaidrumo jūra, užsiiminėti vandens sportu: nardymu, buriavimu, jėgos aitvarais, burlenčių sportu. Češmės rajonas turi dvi kaimynines apygardas: Karaburun į šiaurę ir Urla į rytus, kurie abu taip pat yra Izmiras provincijoje. Pavadinimas "Çeşme" reiškia "šaltinis", tad nenuostabu, kad šis kurortas jau senai garsėja gydomaisiais terminiais šaltiniais. Į šį kurortą vykstama gydytis kvėpavimo takų negalavimų, dermatologinių ir ginekologinių problemų, reumato. Šiandien Češmė taip pat garsėja kaip elegantiškas SPA kurortas, į kurį vykstama tiesiog atsipalaiduoti ir praleisti atostogas. 

Češmės kurortas garsėja auksinio smėlio paplūdimiais, gausus pasirinkimas kiekvieno turisto skoniui ir pomėgiams: Pirlanta Plaj – ilgas, smėlio paplūdimys į pietvakarius nuo miesto, o netoliese Altinkum Plaj (Golden Beach) yra laikomas geriausiu paplūdimiu. Cark Plaj - sekli jūra, puikiai tinka vaikams. Buyuk Plaj į Ilica – sekli jūra, paplūdimys su baltu smėliu, vanduo šildomas vietių terminių šaltinių, tačiau čia gana vėjuota, todėl šis paplūdimys geriausias pasirinkimas vandens sporto mėgėjams.

Ką verta aplankyti Češmėje

  • Češmės pilis. Šešiabokštė tvirtovė 1508-aisiais metais pastatyta ant kalno šlaito, Otomanų sultono Bayezido Antrojo. Tvirtovė buvo pastatyta, kad apgintų pakrantę nuo piratų užpuolimų. Dabar tvirtovėje įrengtas muziejus, kuriame demonstruojami eksponatai nuo graikų laikų iki Češmės mūšio. 1768-aisais metais Otomanų imperija paskelbė karą Rusijai ir 1770-aisiais metais įvyko jūrų mūšis, vadinamas - Češmės mūšiu. Kruviną mūšį (liudininkų teigimu uosto vanduo buvo raudonas nuo kraujo, o irkluoti trukdė kareivių kūnai) laimėjo Rusija. Šio mūšio dėka Rusija įgijo Daradanelų sąsiaurio kontrolę.
     
  • Tvirtovės centre yra paminklas dedikuotas Turkijos laivyno vadui Gaziui Hasan Pashai. Šį vyriškį lengva atskirti bet kokiame paveiksle – šalia jo visada vaizduojamas liūtas. Mažą liūtuką jam padovanojo žmona ir nuo tada jis niekada su juo nesiskyrė.
     
  • Eritrėjos gyvenvietė. Tik 20 minučių nuo Češmės kurorto yra nedidelė Ildiri (graikiškai: Eritrėjos) gyvenvietė. Graikai šiose vietovėse gyveno ištisus šimtmečius iki 1923- ųjų metų, kuomet Graikija pralaimėjo antrajame Graikijos – Turkijos kare ir buvo nuspręsta apsikeisti gyventojais. Šis sprendimas palietė beveik 2 mln. žmonių: musulmonai paliko Graikiją, o krikščionys ortodoksai – Turkiją. Čia, ne Česmėje, buvo regiono centras. Dar ir dabar apylinkėse yra išlikę žolės paslėpti amfiteatro griuvėsiai.
     
  • Ayios Haralambos Ortodoksų cerkvė. Patraukli turistams yra Ayios Haralambos Ortodoksų cerkvė - į šiaurę nuo pilies, įspūdinga 19-ojo amžiaus bažnyčia, vasaros mėnesiais naudojama laikinoms meno ir amatų parodoms.


Aktyvus poilsis Češmėje

Nuo gegužės pabaigos iki rugsėjo, prasideda vienos dienos išvykos su ,,Gulets‘‘ (tradicinėmis Turkijos medinėmis jachtomis) į netoliese esančias: Juodąją salą, Asilo salą ir Vėjo įlanką. Atvykus galima mėgautis nuostabiais paplūdimiais, plaukioti bei nardyti. Jachtos paprastai išplaukia apie 10:00h ir grįžta apie 17:00h. Nakvynės vietą Češmėje ras visi – čia galima išsinuomoti vilą ar apartamentus, gyventi pirmos klasės viešbutyje, mažame motelyje ar miegoti paplūdimyje. Čia jie labai švarūs ir jų yra net dvidešimt. Banglenčių mėgėjams verta pasilankyti už kelių kilometrų esančiame Alachti kurorte, kuriame įsikūrusios keletas banglentininkų mokyklos.

Vakarais Češmė primena populiarius Europos kurortus. Žmonės lėtai traukia į restoranus bei apžiūrinėja suvenyrų krautuvėles. Viena jaukiausių vietų – miesto muziejus Alachti, sudarytas iš mažų tradicinių namukų. Pirmame aukšte įsikūrusios kavinės, parduotuvės bei mažyčiai „butikai“. Češmės kurorte galima linksmintis diskotekose, baruose ir kavinėse, kurios siūlo svaiginančias pramogas po atviru dangumi kiaurą naktį. Kelionių mėgėjai čia galės rasti viską – nuo trumpo pasivaikščiojimo paplūdimyje iki vienos dienos kelionės į Graikiją. Češmė kol kas išvengė užsienio turistų antplūdžio – čia daugiausiai ilsisi vietiniai. 

Kada geriausia skristi į Češmę?

Turistinis sezonas Češmėje prasideda balandžio viduryje ir vidutiniškai  trunka iki spalio vidurio. Pavasarį ir rudenį oras yra švelnesnis ir nepaisant retų kritulių,  labai tinkamas įvairioms ekskursijoms. Dauguma turistų čia atvyksta nuo birželio vidurio iki rugpjūčio pabaigos, kai oro temperatūra viršija 30 ° C. Tačiau dėka jūros vėjo ir netoliese esančių pušynų nėra taip karšta. Vykstant į ekskursijas vasarą, reikia prisiminti, kad oro temperatūra kyla tolstant nuo jūros į šalies gilumą. Liepos mėnesį Češmėje vyksta tarptautinis dainų festivalis, vaikų ir jaunimo  teatrų festivalis ir Egėjo jūros menų festivalis. Kiekvienų metų rugpjūčio mėnesį netoli Alaçatı miestelio vyksta burlenčių čempionate.

Kokia Turkijos valiuta ir kokios yra orientacinės kainos?

Turkijos valiuta yra turkiška lyra (YTL). 1 turkiška lyra lygi 100 kurušų. Beveik visuose miestuose yra valiutų keityklos, viešbučiuose ir kai kuriose parduotuvėse pinigai pirkėjams taip pat keičiami, tačiau nepalankiu kursu. Neturėtų kilti problemų atsiskaitant ir kreditine kortele, nes daugelyje vietų ją taip pat priima. Lyginant su mūsų kainomis, čia  brangesnis benzinas. Maistas ir kitos kasdieninio naudojimo prekės pigesnės nei daugelyje Europos valstybių. Dauguma daržovių ir vaisių  auginami Turkijoje, todėl jie visada švieži ir pigūs. Turkijoje kainos labai skiriasi. Palyginus  viešbučių  bei kurortų parduotuvių kainas su turgaus kainomis, turguje visada bus pigiau.

Kur ir kokius suvenyrus įsigyti Češmėje?

Parduotuvės paprastai dirba nuo 9.00 - 13.00 val. ir nuo 14.00 - 19.00 val. Mažos parduotuvės kartais dirba ilgiau, tačiau griežtų darbo laiko taisyklių nėra. Suvenyrus geriausia pirkti turguje, nes čia  didesnis jų pasirinkimas, be to galima nusiderėti  mažesnę kainą. Dažnas poilsiautojas iš Turkijos parsiveža kaljaną(vandens pypkę), vario, sidabro arba aukso gaminių, rankomis austų audinių, saldumynų, prieskonių ir be abejo mėlyno stiklo akį (boncuk), kuri kaip sakoma , saugo nuo blogio.

Kokiai laiko juostai priklauso Turkija?

Turkija priklauso tai pačiai laiko juostai kaip ir Lietuva.

Kokiu transportu važinėti Češmėje?

Nebrangus ir dažnai kursuojantis transportas Češmėje yra maršrutiniai autobusiukai (dolmušai). Taksi(geltonos spalvos) paslaugos yra brangesnės. Be to, įsėdus į taksi, vairuotojui reikia priminti, kad jis įjungtų taksometrą, nes dauguma taksi vairuotojų linkę sukčiauti ir padidinti kainą. Nuomotis automobilį Turkijoje gali asmuo, sulaukęs 21 m. ir turintis tarptautinį vairuotojo pažymėjimą. Išvykstant į ilgesnę kelionę, dėl savo pačių saugumo, vertėtų apie kelionės maršrutą ir sugrįžimo laiką informuoti viešbučio administraciją.  Iš Cesmės 2 kartus per dieną vyksta keltas į graikijos Chioso salą.

Kokie paplūdimiai yra Češmėje?

Češmėje paplūdimys yra natūralaus smėlio, su švelniu nuolaidžiu prie vandens, todėl yra mėgstamas šeimų su vaikais bei vandens sporto šakų mėgėjų. Prie aukštesnės kategorijos viešbučių paplūdimiai yra papildomai padengiami smėliu ir žymiai skiriasi  nuo tipiškų miesto paplūdimių. Todėl pasirenkant viešbutį , būtina pasitikslinti kokį jis turi paplūdimį.

Kokie yra muitinės apribojimai Turkijoje?

Į Turkiją galima įvežti 2 l alkoholinių gėrimų, 600 vnt. cigarečių. Draudžiama iš šalies išvežti senovinius istorinę vertę turinčius daiktus. Išvežant naujus kilimus, būtinas pirkimo čekis, senovinius daiktus - spec. muziejų valdybos išduotas sertifikatas.